Voordelen van een keurmerk

Stiching WebwinkelKeur is van mening dat een keurmerk wel een meerwaarde kan hebben. Er zijn echter veel keurmerken in omloop welke een slechte controle hanteren, ook wij laten natuurlijk wel eens steken liggen. Echter denken wij op de volgende manieren meerwaarde te bieden:

  1. Webwinkels worden gecontroleerd op geldende (Nederlandse) regelgeving, op het moment van schrijven zijn 59% procent van de gekeurde webwinkels afgekeurd. We verwachten dat het aantal webwinkels welke niet voldoen aan de wetgeving nog veel groter is dan het gedeelte dat bij ons aangemeld wordt voor lidmaatschap.
  2. Mochten er problemen optreden dan bemiddelen we gratis om tot een oplossing te komen. Vaak is er namelijk sprake van onwil, maar van miscommunicatie.
  3. Is er toch een geschil opgetreden waar we middels bemiddeling niet uitkomen, dan kan deze voorgelegd worden aan de onafhankelijke geschillencommissie welke een bindende uitspraak doet. U hoeft dus niet naar de rechter, maar kunt laagdrempelig uw gelijk halen.
  4. Middels het klantenervaringen systeem is het voor klanten mogelijk om ervaringen achter te laten en ervaringen van anderen te bekijken. Zo krijgt u dus ook informatie over de klantvriendelijkheid van de webwinkel.
  5. Middels extra controles worden controles gedaan op veiligheid en klantenservice van leden.

Heeft een webwinkel een keurmerk, controleer dan altijd welke meerwaarde dit keurmerk biedt! Wie zitten er bijvoorbeeld achter het keurmerk? Hebben deze personen of bedrijven een commercieel belang? Hoe wordt er omgegaan met geschillen? Allemaal vragen welke de waarde van een keurmerk bepalen. Kortom, er zijn grote verschillen tussen keurmerken. Ga er niet zomaar vanuit dat een mooi logo ook meerwaarde biedt. Tevens dient u te controleren of de webwinkel wel echt lid is van het keurmerk, in het geval van het WebwinkelKeur kunt u dit doen door op het keurmerklogo te klikken. Echte keurmerken zijn altijd klikbaar en tonen na het klikken de pagina met bedrijfsgegevens en klantervaringen op webwinkelkeur.nl.

Heeft een webwinkel geen keurmerk? Dan wil dit natuurlijk niet zeggen dat deze webwinkel minder veilig of betrouwbaar is. Aan de hand van een aantal eenvoudige stappen kunt u echter eenvoudig controleren of een webwinkel betrouwbaar is. We raden u aan deze controle bij elke webwinkel te doen waarbij u een online aankoop doet.

Kortom, ook veilig online shoppen heb je zelf in de hand.